Skip to main content

Agility

Onze club beschikt eveneens over een groep, gedreven, agility beoefenaars.

Agility is een tak  van de hondensport waarbij je hond, zo snel mogelijk en met zo weinig mogelijk fouten, een parcours met hindernissen aflegt.  De hindernissen zijn sprongen, tunnels, een wip, een weave, een dak, een brug,... De geleider mag de hond met de stem en lichaamsbewegingen aanwijzigingen geven, zonder de hond hierbij aan te raken. 

Men onderscheidt twee soorten parcours. Enerzijds het eigenlijke agilityparcours, waarbij  toestellen met een raakvlak, worden gebruikt. De hond moet dit raakvlak raken om foutloos te zijn. Anderzijds heeft men een jumping parcours, waarin geen toestellen met raakvlakken voorkomen.

Vanaf de zijlijn lijkt agility heel eenvoudig. Maar van zowel baas als hond wordt een goede conditie, lenigheid, en een zekere zin in geestelijke uitdaging gevraagd. Een gevorderde combinatie een parcours zien lopen is spectaculair, maar deze hebben al heel wat uurtjes training achter de rug.

Indien men in agility geïntresseerd is, dan kan men terecht bij het Bestuur of bij de instructeurs agility. Je kan ook een kijkje komen nemen tijdens de trainingsuren .

Instructeurs

Trainingsuren